Arkivfoto

Har du husket å henge opp husnummer på huset ditt?

Nødetatene trenger ordentlige adresser, kunne vi se på riks- og lokalTV i uke 7. I Hvaler er det gitt vegadresser til nesten alle hus, hytter og virksomheter.

For noen områder (holmer og vegløse hytteområder) er det områdenavn og husnummer, men for de fleste steder er det vegnavn og husnummer. Innen utgangen av 2013 regner vi med at alle skal ha fått slike adresser i kommunen.

Statens vegvesen er nesten ferdig med å skilte vegnavn på fylkesvegene, og kommunen skal i gang med sine skilt om kort tid. Nødetatene får etter hvert tilgang til posisjonen for hver adresse. Det er viktig at huseierne setter opp husnummerskilt på sine hus og hytter. Da vil også redningstjenestene se at de er kommet til rett sted.

Det er mange som ikke har fått opp husnummerskilt ennå, så vi vil oppfordre alle til å sette opp skilt slik det er beskrevet i brevet der de får adresse. Skiltene bør være hvite med svart kant og svarte tall (og bokstaver, der det er aktuelt). Da blir det best kontrast så det er lettere å kjenne igjen adressenummeret. Skiltet bør komme opp en måneds tid etter at du har fått brev om adressen.

Jernvarehandlere og byggevarehandlere har skilt, eller kan skaffe. Det finnes også en del nettbutikker som selger adressenummerskilt.

Les gjerne nyhet om samme tema fra NRK

18.02.2013
22.07.2016