Flott innsats på strandryddedagen

Strandryddedagen ble arrangert 26. april i samarbeid mellom Skjærgårdstjenesten for Hvaler, Sarpsborg og Halden og Hold Norge Rent.

I perioden helt fram til 15.juni har mange frivillige bidratt til å samle inn marint avfall fra skjærgården. De frivillige har vært 54 voksne fra ulike foreninger, vennegjenger eller enkeltpersoner. Vi har også hatt god hjelp fra over 200 barnehage- og skolebarn og annen ungdom på frivillig basis. Hvaler Ungdomsskole har alene deltatt med ca. 90 elever under sine maritime dager. I tillegg har skjærgårdstjenestens egne ansatte, Tom Eilertsen og Eivind Børresen bistått med innsamlingen og med råd og veiledning og utdeling av sekker.

I denne perioden er det samlet inn rundt 7 tonn med søppel, samt et større antall store gjenstander (bøyer, pontonger, trosser, paller, bryggedeler, stokker, garn og tønner).

Det er samlet inn 592 sekker, 194 større kasser og 267 større kanner totalt.

De områdene med mest marint søppel har vært:

Tisler: 51 sekker, 19 større kasser og 30 større kanner
Akerøya: 54 sekker, 10 større kasser og 20 større kanner
Herføl: 52 sekker, 28 større kasser og 33 større kanner
Ytre Vesterøy: 134 sekker, 55 større kasser og 80 større kanner

Dette er søppel som i hovedsak har drevet inn fra havet, som er lite nedbrytbar og dermed til stor skade for fisk, dyr og fugler langs kysten.

Hvaler kommune og skjærgårdstjenesten takker alle som har bidratt i dette viktige miljøarbeidet!

Les også her: http://www.hvaler.kommune.no/Nyheter/Kildesortering-i-skjargarden/

03.07.2014