Foto: Laila Kjølbo Rød

Elg i hagen?

Denne høsten, i flere måneder, har en elgku med kalv holt til i Prestegårdsfeltet på Kirkøy. Dette har skapt både glede, frykt og klager.

Elgbestanden i Hvaler har økt de siste åra, spesielt i Vestre Hvaler hvor du nå kan møte elg både på Spjærøy og Asmaløy.

I mange år hadde vi en fast elgbestand bare på Kirkeøy og da bare elgjakt på Kirkeøy. De to siste årene er det også åpnet for elgjakt på Vesterøy. Denne høsten er det felt åtte dyr på Hvaler.

En stor elgbestand betyr også en større nærhet mellom mennesker og dyr spesielt hvor vi har så små utmarksarealer.

Viltnemnda har gjort flereforsøk på å drive elgen ut av Skjærhalden men etter kort tid er de tilbake. Elgen går i hagene fordi det på høsten er grøntgras, gode vekster og ikke minst frukt i hagene.

For at ikke du og naboene skal bli plaget med elg i hagen oppfordrer vi til at frukten høstes og at nedfallsfrukt rakes opp og trilles vekk.

18.11.2011