Brannsikkerhet i påsken

Hyttekampanjen arrangeres i år for syvende gang. DSB, Tryg, Norsk brannvernforening og de deltakende brannvesen står sammen om denne viktige informasjonskampanjen om brannvern for hyttefolket.

Mange typiske hyttekommuner i Norge har opplevd nærmest en eksplosiv økning i antall nybygde hytter de siste årene. Tendensen er klar; hyttene blir større og standarden høyere. Mange hytteeiere er ikke oppmerksomme på at det er samme krav til brannsikkerhet i en hytte som i en ordinær bolig.

Hvert år rykker brannvesenet ut til mange hyttebranner, og betydelige verdier går tapt. Et godt forebyggende arbeid vil kunne redusere omfanget av dette. Mange hytter tas i bruk i påskehøytiden. Derfor er dette en god mulighet til å gjøre hyttefolket oppmerksom på hvor viktig det er å tenke på brannsikkerhet.

I år kommer det en ny versjon av boksen "Trygg hyttekos". Den er litt tynnere en fjorårets utgave, og designen er litt annerledes. Som tidligere er budskapet at godt brannvern gir trygg hyttekos. Pakken består av:

• Boks med sjekkliste
  • Kortspill
  • Brosjyren Trygg hyttekos
  • Røykvarslerbatteri

Hytteeiere på Hvaler vil kunne få boksen ved å henvende seg på servicetorget på rådhuset på Skjærhalden og brannvesenet er også til stede på KIWI Ødegårdkilen lørdag den 12.04.14 fra Kl. 11:00 til 14:00.

11.04.2014