Båling, åpen ild og rasting

Benytt tilrettelagte raste- og bålplasser av hensyn til naturen.

Vær forsiktig med ild. Bål eller grill aldri på svaberg. Båling er tillatt, men husk bålforbud 15.april til 15. september i eller i nærheten av skogsmark. All bålbrenning i forbudsperioden skal godkjennes av brannsjefen, alle henvendelser skal skje på eget søknadsskjema - se til høyre på siden.

Ved større bålbrenning, f.eks. brenning av kvist skal det varsles til Alarmsentral Brann Øst, tlf 69 20 17 00 og vakthavende på Hvaler, tlf. 900 75 297.
Vi ønsker også at dere melder i fra når dere er ferdig med bålbrenningen - ring begge nummer.

Vår effektivitet er din sikkerhet

Fredrikstad brann- og redningskorps.htm

Forskrift for åpen brenning - vedtatt i kommunestyremøte 10.05.2012

Ytre Hvaler nasjonalparkSpesielt for nasjonalparken: Samme regler. Forbud mot bålbrenning/grilling på bart fjell. Du kan bruke kvister og grener som har falt ned naturlig, men det er forbudt å brekke av grener til båling.

30.09.2015