Gå til innhold

Kulturhistorisk vandring til Korshavn

Kystmuseet Hvaler inviterer til kulturhistorisk vandring onsdag 9. september kl. 18:00. Turen går til Korshavn, nordøst på Kirkeøy.

Edvard og Øyvind Nilsen tar i mot oss ved det gamle fergeleiet på Korshavn, der hvor Hvalerbåtene tidligere la til før fastlandsforbindelsen kom. Både Edvard og Øyvind kommer fra Korshavn og vil lose oss gjennom landskap og historie.

Frøkengården i Korshavn er en unik liten perle på Hvaler med sitt autentiske interiør fra da huset var bebodd av de fire frøknene som har gitt stedet dets navn.

Vi starter ved brygga og rusler bortover veien og får kunnskap om plasser, hus og folk. Deretter går vi forbi Frøkengården og får fortalt historiene til de plassene som ligger i dette området. Dagen avsluttes deretter på Frøkengården, et Hvalerhjem fra 1800-tallet som nå er bevart som en stiftelse. Her får vi en innføring i eiendommens historie samt en orientering om det pågående restaureringsarbeidet av gården.

Møt opp ved brygga i Korshavn kl. 18:00. Kan du ikke veien til Korshavn? Ta første vei til venstre mot Bølingshavn rett etter tunellen. Kjør gjennom bebyggelsen i Bølingshavn og følg deretter skilting til venstre videre til Korshavn. Her kan dere parkere ved brygga. Ta med litt å drikke og noe å bite i da vi tar en kafferast underveis. Turen avsluttes senest kl. 20:00.

Vel møtt!!

 

Publisert
07.09.2015
Sist endret
07.09.2015

Kontaktinformasjon


Hvaler kommune

Storveien 32
1680 Skjærhalden

Servicetorget
Åpent hverdager: 8.00 - 15.30
Tlf: 69 37 50 00
postmottak@hvaler.kommune.no

Chat med servicetorget

Facebook 
Følg Hvaler kommune på Facebook