Konsert og lansering av sanger fra Blåmyra

SANGER FRA BLÅMYRA

NB! Værutsiktene tilsier at konserten og lanseringen av nytt sanghefte må flytte innendørs. Arrangementet flyttes derfor fra hagen på Kystmuseet til amfigrotta ved Brottet.

Hør sanger om bragder og tragedier, kjærlighet og hjemlengsel! Hør dem på Kystmuseet på Hvaler 1. september kl. 18.00.  Da lanserer Østfold musikkråd sangheftet «Blåmyra», og trioen Foghorn fremfører et knippe sjømannssanger fra Østfolds sangskatt.

Sjøen har vært viktig for mang en østfolding gjennom tidene. Østfolds fastland har en kystlinje på 277 km. I tillegg har fylkets øyer 865 km kystlinje. Kombinasjonen mellom jordbruk og fiske har holdt liv i befolkningen langs kysten vår. Å bli sjømann har vært et nærliggende yrkesvalg for mang en unggutt, spesielt i tida da Norge var en stor sjøfartsnasjon. Sangene om dem var også mange.

Lansering av «Blåmyra»
Østfold Musikkråd gir nå ut heftet ”Blåmyra” med 16 sanger fra egne arkiver, samlet inn i Østfold. De strekker seg fra Claus Frimanns ”Den norske Fisker”, først utgitt i 1790, til en spesialskrevet sang skrevet i 2014 av Per Olav Hoff Mydske (Skranglebein). De mange kildene kommer fra en rekke områder i Østfold: Våler, Aremark, Hobøl, Rygge, Eidsberg, Trømborg, Ørje, Rømskog og Svinndal. Og ikke minst fra Hvaler. Hele fem sanger i heftet kommer herfra. Kystmuseet er derfor et svært passende sted å lansere dette heftet på.

Konserten med gruppa Foghorn

Heftet skal bidra til at de gamle sangene ikke skal gå i glemmeboken. Sanger skal synges, og hvordan de låter får vi høre av gruppa Foghorn. Foghorn er en vokal trio som har gjort seg bemerket i både inn- og utland med sine flotte tolkninger av sjømannens musikalske kulturskatt. Gruppa består av Richard Burgess, Jon Buer og Tore Lia. Foruten sanger fra «Blåmyra» får vi høre sanger fra heftet ”Hal i og dra for Fredrikstad».

Hvem:                  Østfold musikkråd /Kystmuseet Hvaler (arrangører), samt trioen Foghorn

Hva:                      Sjømannsviser! Konsert og lansering av heftet «Blåmyra»

Hvor:                    Kystmuseet, Hvaler, Dypedalsveien 37, 1684 Vesterøy

Når:                       1.september kl. 18.00

Billetter:             100 kr pr pers/ selges i døren

Informasjon:     Østfold musikkråd v/ Tone Holte, tlf. 411 03 470.

28.08.2015
01.09.2015