Kjenner du til Edholmen på Hvaler?

Høstens siste kulturhistoriske vandring er lagt til Edholmen

Høstens siste kulturhistoriske vandring med Kystmuseet Hvaler er lagt til Edholmen på Kirkeøy. Det er nok flere som ikke kjenner til dette området helt nordøst på øya, men her er mye kulturhistorisk stoff å bli kjent med – samtidig som man får seg en frisk kveldstur!

Johan Westgaard vil være vår kjentmann og lokalhistoriske guide.

Vi starter kl. 18 fra parkeringsplassen på Strand og går i retning marinaen og passerer verdens kanskje minste(?) katolske kapell. Ved marinaen tar vi en rast og får høre om sildefabrikken og Hvalers tidlige industrihistorie. Og med godt utsyn over mot Singløy får vi med oss litt historie om den øya også. Turen er beregnet å vare 2 – 2 ½ time.

Veibeskrivelse: Kjør fv 108 til Hvaler kirke, ta til venstre i krysset ved kirka og følg fv 501 til krysset med Svanekilveien og Edveien. Ta til høyre her og følg fv 506 mot Edholmen. I Edsvingen vil Kathrine stå og vise dere til venstre i krysset og veien bort til Strand hvor dere finner parkeringsplassen.

Husk gode tursko og klær etter forholdene!

Noe varmt på en termos og noe å bite i gjør også godt!

Velkommen!

Hilsen Kathrine, Morten og Johan