Gå til innhold

Åpent museum – kulturhistorisk vandring Botneveten og Stafsengen

Tirsdag 14. august kl. 18:00, møtested Høkeli.

Åpent museum på Kystmuseet Hvaler starter opp igjen med høstsesongens første kulturhistoriske vandring. Vandringen vil foregå i området ved Botneveten og Stafsengen på Kirkeøy, og det er Kjell Bothne som vil være vår guide.

Vi møtes på Høkeli.

Ved Hvaler kirke tar vi Svanekilveien til Svanekil, deretter kjører vi mot Ed, ca. fire km. Ta til venstre ved det gamle landhandleriet på Høkeli (se bildet) hvor et skilt viser vei til Botneveten. Følg veien ca. 1,2 km langs jordene til skytebanen hvor veien stopper. Derfra går vi opp til Botneveten. På toppen ligger det en bronsealderrøys, og det har stått en optisk telegrafmast her på 1800-tallet. Vi får altså både arkeologi og tidlig moderne kommunikasjonshistorie samlet på ett sted, med flott utsikt over hele Hvaler. Fra Botneveten går vi ned til feltspatgruvene fra 1880-tallet ved Botne og får høre historien som er knyttet til dem.

Deretter blir det et lite avbrudd i vandringen: Vi setter oss i bilene igjen og kjører 5 min. bort til Stafsengen hvor vi får mer lokalhistorie fra Kjell og kan få kjøpt kaffe og vafler i den nye kafeen der. Hvis vi får tid, tar vi også med Ed og Edholmen med sildehermetikkfabrikken som var i virksomhet til ca. 1960.

Vel møtt til en hyggelig vandring i vakker natur og kulturlandskap!

Publisert
10.08.2012
Sist endret
10.08.2012

Kontaktinformasjon


Hvaler kommune

Storveien 32
1680 Skjærhalden

Servicetorget
Åpent hverdager: 8.00 - 15.30
Tlf: 69 37 50 00
postmottak@hvaler.kommune.no

Chat med servicetorget

Facebook 
Følg Hvaler kommune på Facebook